Незабаром Антимонопольний комітет опублікує свої рішення

Через 3 місяці набере чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прозорості діяльності Антимонопольного комітету України», опублікований сьогодні в «Голосі України», відповідно до якого АМКУ зобовязаний оприлюднювати всі свої рішення на офіційному сайті протягом 10 робочих днів з дня прийняття.

Так, законом передбачено публікацію на офіційному сайті інформації щодо прийняття розпорядження про початок розгляду справи про узгодженні дії чи концентрацію, а саме назви, організаційно-правові форми учасників узгоджених дій чи концентрації, а також їх виду та змісту.

Також протягом 10 днів після прийняття оприлюднюватимуться рішення, прийняті за результатом розгляду заяв, справ про узгодженні дії чи концентрацію.

Так, АМКУ публікують рішення за результатом розгляду справ про недобросовісну конкуренцію та порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Наголошується, що рішення підлягає опублікуванню у повному обсязі за вилученням інформації, яка визначена інформацією з обмеженим доступом.

Особа, яка надає інформацію з обмеженим доступом, повинна навести аргументовані пояснення щодо вимоги надання інформації статусу інформації з обмеженим доступом, а також надати АМКУ не конфіденційну версію цієї інформації та документів, розголошення якої може завдати шкоди цій особі.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *