У Раді пропонують посилити кримінальну відповідальність за рейдерство

У Верховній Раді України зареєстрований проект закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення захисту прав на нерухоме майно» (№1385) пропонується захистити особу від незаконного обшуку, рейдерських захоплень чи інших порушень недоторканності володіння фізичної чи юридичної особи шляхом посилення кримінальної відповідальності за такі дії.

Зокрема, передбачається викласти у новій редакції ст.162 Кримінального кодексу України. Зокрема, у документі пропонується встановити відповідальність за порушення не лише недоторканності житла, а відповідальність поширюватимуться на будь-яке «законне володіння особи». До такої категорії відноситься не лише житло особи,  а й будь-яке нежитлове приміщення, сховище, земельна ділянка або транспортний засіб.

Також до незаконних дій, котрі тягнуть за собою кримінальну відповідальність, відноситься й обмеження можливості особи використовувати таке володіння. У документі підвищується розмір штрафу за правопорушення вдесятеро — до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Підвищується відповідальність для учасників рейдерських захоплень  — встановлюється позбавлення волі від 2 до 5 років.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *