У Раді хочуть створити службу забезпечення правопорядку на засіданнях

Нардеп з фракції “Блок Петра Порошенка” Вадим Кривохатько запропонував Верховній Раді створити службу парламентського пристава. Так, він 24 листопада вніс відповідний законопроект №3518.

Відповідно до законопроекту, служба парламентського пристава є самостійним структурним підрозділом, що забезпечує правопорядок у сесійній залі парламенту.

Також визначається, що парламентським приставом є службова особа ВРУ з числа народних депутатів, яка зобов’язана виконувати рішення парламенту і доручення головуючого на засіданнях щодо підтримання порядку, видалення з зали порушників, а також забезпечення кворуму на засіданнях.

Наголошується, що пристави не мають права використовувати спецзасоби та зброю або мати їх при собі під час виконання службових обов’язків.

Передбачається, що служба складається з 4 працівників і підпорядковується голові Ради.

Так, службу пропонується комплектувати працівниками з числа колишніх офіцерів Збройних сил, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України або Управління державної охорони, зростом від 190 см, спортивної статури, з чітким сильним голосом.

Застосування фізичної сили приставами допускається лише в цілях примусового видалення порушника із зали засідань, якщо він відразу не виконав законних вимог пристава.

Зазначається, що 2 парламентських пристава повинні будуть постійно перебувати у сесійній залі задля забезпечення правопорядку.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *