У Раді хочуть спростити процедуру оформлення прийому металобрухту від фізосіб

У парламенті планують передбачити спрощену процедуру оформлення прийому побутового металобрухту від фізосіб, вартість якого не перевищує 50 тисяч гривень.

Відповідний законопроект № 3572 про внесення змін до Закону «Про металобрухт» (щодо операцій з металобрухтом) зареєстровано в Верховній Раді України.

Так, у  ст. 4 Закону «Про металобрухт» пропонується встановити спрощену процедуру оформлення прийому побутового металобрухту від фізичних осіб у разі здачі ними металобрухту на суму, що не перевищує 50 тис. грн.

Згідно з документом Закону, дозволяється при здачі металобрухту на суму, що не перевищує 50 000 грн, не пред’являти документ, що посвідчує особу, та не оформлювати такий факт у Книзі обліку розрахункових операцій,  за умови прийому металобрухту спеціалізованим металургійним підприємством з кількістю працюючих не менше 250 чоловік.

У разі, якщо вартість  металобрухту становить 50 000 грн і більше, його здача дозволяється лише при пред’явленні фізособами документа, який засвідчує особу, та такий факт обов’язково оформляється актом приймання.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *