Набув чинності Закон про відповідальність за корупцію в сфері спорту

Набув чинності Закон від 03.11.2015 № 743-VII «Про запобігання впливу на результати офіційних спортивних змагань корупційних правопорушень».

Так, у документі встановлено відповідальність за корупційні правопорушення в сфері спорту, а також визначено основні превентивні заходи та методи виявлення таких правопорушень.

Як наголошується у пояснювальній записці до Закону, такі заходи допоможуть зменшити рівень корупції в спорті та притягнути винних до відповідальності.

Відповідно до Закону доповнено Кримінальний кодекс України статтею 369-3, яка встановлює відповідальність за протиправний вплив на результати офіційних спортивних змагань.

За скоєння такого правопорушення передбачається деякі види покарань, починаючи від штрафу (200 – 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) до позбавлення волі до 3-х років, зі спеціальною конфіскацією.

Згідно з документом, Кодекс про адміністративні правопорушення доповнюється статтею 1729-1, в якій встановлюється відповідальність за порушення заборони розміщення ставок на спорт, що пов’язанні з маніпулюванням офіційним спортивним змаганням, та з отриманням за це неправомірної вигоди.

Санкція за таке правопорушення передбачає покарання у вигляді штрафу (200 – 1000 неоподатковуваних мінімумів) та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком на 1 рік.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *