За мобілізованими працівником зберігається його робоче місце

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №2317а, який зобовязує фізичних осіб-підприємців зберігати місце роботи і посаду для співробітників, які були призвані на військову службу за мобілізацією в особливий період. Про це свідчать дані на сайті парламенту.

Як зазначають автори в пояснювальній записці, прийняття даного Закону України «Про внесення змін до статті 119 Кодексу законів про працю» (щодо працівників приватних осіб – підприємців, призваних на військову службу) закріпить за працівниками приватних осіб – підприємців такі ж права як і  за працівниками підприємств, установ, організацій в разі їх призову (мобілізації) на військову службу.

Відповідно до закону, за мобілізованими співробітниками закріплюється місце роботи, посада і компенсується з бюджету середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності, або якщо вони працювали в фізичних осіб – підприємців, у яких мобілізовані працювали на час призову.

Крім цього за мобілізованими працівниками, які були призвані  на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв’язку з прийняттям на службу за контрактом, але не більше ніж на строк укладеного контракту, зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності, або працювали в фізичних осіб – підприємців.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *