Президент підписав закон про державну реєстрацію юридичних осіб та ФОП

Закон №2983 “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних  осіб-підприємців та громадських формувань” сьогодні був підписаний Петром Порошенком. 

До 30 квітня місцеві органи влади повинні взяти на себе всі повноваження щодо держреєстрації,  в той час як Мін’юст повинен відмовитися від цих обов’язків.

У законі зазначено, що державним реєстратором може бути людина, яка є громадянином України з вищою освітою, відповідно до кваліфікаційних вимог, визначених Мін’юстом, та перебувати  у трудових відносинах із суб’єктом державної реєстрації,  або нотаріус.

З моменту набуття законом чинності, нотаріуси отримають повноваження державних реєстраторів.

Передбачається також і створення Єдиного державного реєстру, в якому буде зібрана вся інформація про юридичних осіб та ФОП, а також неюридичних громадських організацій. Окремою складовою буде і Реєстр арбітражних керуючих.

Відповідно  до закону, визначено розмір адміністративного збору за державну реєстрацію. Для прикладу, за реєстрацію партії необхідно буде сплатити 140  мінімальних зарплат, а щоб зареєструвати зміни про юрособу  – 0,3 мінімальної зарплати.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *