У ТППУ відбувся українсько-кіпрський бізнес-форум за участі Президента Республіки Кіпр Нікоса Анастасіадіса

У рамках свого робочого візиту до України Президент Республіки Кіпр відвідав українсько-кіпрський бізнес-форум, який сьогодні проходив у Торгово-промисловій палаті України. Глава Республіки розповів про активізацію економічного співробітництва між Україною та Кіпром і відмітив особливу роль у цьому процесі Торгово-промислових палат обох держав.

Сьогодні, 11 грудня, у приміщенні Торгово-промислової палати України відбувся українсько-кіпрський бізнес-форум. Участь у заході прийняли Президент Республіки Кіпр Нікос Анастасіадіс, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, Генеральний секретар Торгово-промислової палати Кіпру Маріос Ціаккіс, Президент Кіпрсько-української бізнес-асоціації Міхаліс Міхаель, Президент Кіпрського агентства просування інвестицій Крістодолус Ангастініотіс, Президент Кіпрської асоціації земельних та будівельних розробників Пантеліс Лептос, Президент Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко та інші поважні гості.

Вступним словом бізнес-форум відкрив президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков. Він розповів про плідну співпрацю ТППУ з Торгово-промисловою палатою Кіпру та подякував іноземним гостям за бажання розвивати взаємовигідне торгівельно-економічне співробітництво.

«Зараз Україна переживає дуже складний період своєї історії. Ми постали перед економічними викликами та викликами, пов’язаними з військовим конфліктом на Сході та анексією Криму. Однак ми переконані, що спільними діями з нашими друзями з Європейського Союзу, у тому числі і з нашими колегами з Кіпру, ми подолаємо ці труднощі та досягнемо реального відновлення і економічного зростання» – наголосив Чижиков.

Учасники бізнес-форуму обговорювали низку важливих тем, зокрема, питання двостороннього торгово-економічного співробітництва кіпрських та українських компаній, сфери взаємовигідного співробітництва та привабливості інвестиційного клімату Кіпру.

«На сьогоднішній день наша країна майже завершила трирічну економічну реформу. Економіка Кіпру активно відновлюється, тому довіра інвесторів до нас стрімко зростає. Можна впевнено сказати, що Кіпр став інтелектуальним центром Європи з податкової ефективності, і у більшій мірі, цей успіх пов’язаний з плідною роботою професійних освічених кадрів», – наголосив під час свого виступу Крістодолус Ангастініотіс.

Особливості та важливості сьогоднішній зустрічі надав приїзд Президента Республіки Кіпр Нікоса Анастасіадіса. Глава Республіки назвав Україну одним з найбільших бізнес-партнерів Кіпру та розповів про свою зустріч з Президентом України Петром Порошенком і підписання важливих документів для обох сторін.

«Сьогодні було підписано низку важливих документів, які будуть сприяти розвитку економічних відносин між нашими країнами. Об’єм нашої співпраці з Україною є дуже великим, і ми не збираємось на цьому зупинятись. Мій уряд буде робити все можливе для того, щоб посилити наше економічне партнерство», – заявив Глава Республіки.

В кінці своєї промови Нікос Анастасіадіс подякував Президенту ТППУ Геннадію Чижикову за проведення українсько-кіпрського бізнес-форуму та наголосив на важливості плідної співпраці між Торгово-промисловими палатами України та Кіпру.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *