Податківці пояснили нарахування ПДВ щодо туристичних  послуг

Державна фіскальна служба у м. Києві у своєму листі №18541/10/26-15-15-01-18  від 04. 12. 2015 р. пояснила, що статтею 2017 Податкового кодексу України визначено порядок нарахування ПДВ діяльності туристичних агентств, пише Дебет-Кредит.

Зазначено, що в разі проведення операцій з постачання на території України туристичним оператором туристичного продукту/послуги, то базою оподаткування є винагорода. Винагорода є різницею між вартістю поставленого туристичного продукту/послуги та вартістю витрат, понесених таким туристичним оператором.

Суми податку, сплачені (нараховані) при придбанні товарів/послуг, які включаються у вартість туристичного продукту (туристичної послуги), не відносяться до податкового кредиту та не включаються до бази оподаткування туристичного оператора.

Тому, оскільки податкові зобов’язання турагент нараховує тільки на суму  винагороди,  а послуги з бронювання туристичних послуг включаються у вартість туристичного продукту (туристичної послуги), то такі суми не відносяться до податкового кредиту.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *