ФГВФО уточнив деякі нюанси щодо перевірки банками бази даних про вкладників

Своїм рішенням № 205 від 9 листопада 2015 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оприлюднив  деякі нюанси перевірки банками за допомогою програмного забезпечення бази даних про вкладників, передає ЮрЛига.

У рішенні зазначено, що банки зобов’язані здійснювати перевірки бази даних за допомогою програмного забезпечення “Інспектор бази даних про вкладників”, яка розміщена на офіційному веб-сайті Фонду. Отриману інформацію банкам необхідно направляти до Фонду в порядку, встановленому Правилами надання звітності учасниками Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Учасники Фонду гарантування вкладів фізосіб зобов’язані подавати звітний файл “V” , в якому міститься інформація про перевірку бази даних про вкладників учасника ФГВФО відповідно до вимог рішення ФГВФО № 205, починаючи з першої звітної дати з дня набрання чинності цим рішенням. Учасник Фонду наказом визначає осіб, відповідальних за формування і своєчасне направлення до Фонду зазначеного файлу “V”.

Звітний файл “V” надається учасником Фонду електронною поштою Нацбанку з використанням засобів захисту НБУ. При цьому учасник Фонду, крім банку, віднесеного до категорії неплатоспроможних, щомісяця формує та направляє до Фонду файл “V” зі зведеними даними за всі філії банку до 10 числа після звітного періоду. Якщо останній день строку припадає на вихідний, то в такому випадку  останнім днем ​​ вважається перший після нього робочий день.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *