Змінено правила затвердження офіційних документів апостилем

Міністерство юстиції,  Міністерство закордонних справ та Міністерство освіти України своїм наказом № 389/1285/2574/5 від 14.12.2015 затвердили нововведення,  які стосуються правил використання апостилю для документів, пише ЮрЛига.

Апостиль ставиться у формі відтиску штампу, сформованого за допомогою програмних засобів ведення Реєстру у формі електронного документа, або ж за допомогою інформаційної системи.

Зазначається, що апостиль може ставитись на копіях ,фотокопіях перекладених документів у сфері науки, освіти, затверджених в Україні лише після попередньої легалізації оригіналів.

Під апостилем, сформованого за допомогою програмних засобів ведення Реєстру у формі електронного документа, або під штампом апостилю на документах, що стосуються сфери освіти і науки, за рішенням компетентного органу розміщується додаткова інформація.

Якщо проставлення апостилю здійснюється посадовою особою компетентного органу шляхом внесення запису до Реєстру про проставлення апостилю, посадова особа територіального органу компетентного органу візуалізує апостиль, сформований за допомогою програмних засобів ведення Реєстру у формі електронного документа безпосередньо на вільному від тексту місці документа або на його зворотному боці  або на окремому аркуші.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *