Планується спростити умови ведення діяльності на ринку телекомунікацій

22 грудня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, узгодила проект рішення “Деякі питання спрощення умов ведення діяльності у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України”. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Передбачається, що такий проект спрощує умови входження на ринок і ведення бізнесу в сфері телекомунікацій, а також скасування неактуальних нормативно-правових актів з питань державного нагляду (контролю) та регулювання.

Також будуть спрощенні вимоги  щодо отримання суб’єктами господарювання ліцензій на користування РЧР України для надання телекомунікаційних послуг. Зокрема, заплановано введення єдиного зразка заяви на отримання ліцензії.

Зведений до мінімуму перелік документів, які повинні надаватися потенційними ліцензіатами на підтвердження фінансового забезпечення можливості здійснення заявленої діяльності: вилучено вимогу про подання банківської гарантії та інвестиційного договору, натомість передбачено подання відповідної довідки в довільній формі.

З ліцензійних умов з надання послуг фіксованого та мобільного зв’язку вилучено вимоги щодо термінів забезпечення покриття на території регіонів, визначених ліцензією. Крім того, спрощено кваліфікаційні вимоги до ліцензіатів. Разом з тим, в ліцензійні умови додано вимогу за зобов’язанням створити умови для отримання послуг з урахуванням потреб інвалідів (з 1 серпня 2016 року).

Також передбачається затвердження зразків бланків ліцензій без суворого обліку, голограм і т.п. Це створює умови для підвищення ефективності діяльності апарату НКРЗ та виконання норм законодавства щодо термінів видачі ліцензій, переоформлених ліцензій, ліцензій, термін дії яких продовжено, дублікатів та копій відповідних ліцензій.

Зазначений проект рішення НКРЗІ в установленому порядку буде представлений на узгодження в зацікавлені державні органи.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *