Місцеві ради реєструватимуть місце проживання громадян

Президентом України підписано Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг”, пише Закон і Бізнес.

Згідно закону, органи місцевого самоврядування отримають повноваження щодо реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання особи, ведення відповідного реєстру територіальної громади.

Зокрема, реєстр територіальної громади буде базою даних, яка  призначена для зберігання, обробки, використання відповідної інформації, що створюється, ведеться та адмініструється органом реєстрації для обліку осіб, які проживають на території тієї чи іншої адміністративно-територіальної одиниці.

Зазначається, що будуть переглянуті окремі процедури реєстрації місця проживання, а саме скасовується необхідність отримання талону зняття з реєстрації, надається можливість відповідним посадовими особами виконавців послуг з управління (утримання) багатоквартирного будинку (гуртожитку), об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельного кооперативу подавати заяви про реєстрацію місця проживання особи тощо.

Також законопроектом передбачається спростити процедуру отримання інформації з Державного земельного кадастру.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *