Верховна Рада ухвалила закон про капіталізацію банків

Відповідний закон “Про внесення змін до закону “Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків” (№2449-д)” підтримали у парламенті, пише прес-служба НБУ.

Зазначено, що такий закон є важливим для реалізації Комплексної програми розвитку фінансового сектору до 2020 року. Він забезпечить стабільну роботу банківської системи України, зменшить вплив складної економіки у країні на банківську та будь-яку іншу фінансову діяльність, а  також мінімізує негативні явища, що спричинені девальвацією гривні і втратою довіри серед вкладників.

Законопроект про капіталізацію і реструктуризацію банків надає право Національному банку не відносити банк до списку проблемних і неплатоспроможних, у тому випадку, якщо зменшення розміру регулятивного капіталу, значення нормативу адекватності регулятивного капіталу, нормативів поточної і короткострокової ліквідності, збільшення обсягу негативно класифікованих активів банку, за якими слід оцінювати ризик і формувати резерви згідно з нормативно-правовими актами Національного банку України, зумовлене девальвацією курсу гривні або формуванням резервів для відшкодування можливих втрат за активними банківськими операціями.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *