Планується запровадити електронне наказне провадження

Вчора, 28 грудня 2015 відбулося засідання Ради з питань судової реформи, на якому були розглянуті питання щодо впровадження окремих елементів електронного судочинства, оптимізації інфраструктури забезпечення органів судової влади, вдосконалення процедури кваліфікаційного оцінювання суддів. Про це повідомляє Закон і Бізнес.

Члени Ради обговорили відповідні зміни до процесуального законодавства України, які дозволять ввести електронне наказне провадження і систему автоматизованого арешту коштів.

За словами координатора Ради з питань судової реформи України, заступника Глави Адміністрації Президента Олексія Філатова, зазначені зміни спрямовані на зменшення навантаження на суди і підвищення ефективності виконання судових рішень.

“Йдеться про реалізацію деяких принципових речей в рамках реформи процесуального законодавства. Законопроектами пропонується максимально автоматизувати відповідні процедури з використанням інформаційних технологій, що дозволить спростити процедуру розгляду безспірних вимог, а також забезпечити оперативне виконання судових рішень в частині накладення арешту на грошові кошти, що знаходяться на банківських рахунках”, – зазначив Олексій Філатов.

Також Рада з питань судової реформи ухвалив прийняти за основу Концепцію оптимізації інфраструктури забезпечення органів судової влади для вирішення завдань щодо спрощення доступу до правосуддя і підвищенню ефективності роботи органів судової влади. Реалізація Концепції проходити за напрямками: створення єдиної інформаційно-телекомунікаційної системи, впровадження процесуальних інструментів електронного судочинства, оптимізація інфраструктури забезпечення органів судової влади.

Крім цього, на засіданні Ради запропоновано доопрацювати механізми реалізації положень стратегії реформування судоустрою, судочинства і суміжних правових інститутів на 2015-2020 рр., Викладених у відповідних річних планах. Президент доручив реформувати систему інституційного виховання дітей.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *