Встановлено порядок сплати адвокатських внесків у 2016 році

Положення про внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування, затвердженим рішенням Ради адвокатів України від 16 лютого 2013 року № 72 перебачає, що  сума щорічного внеску адвоката на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування в 2016 році складає 1378 гривень, повідомляє Закон і Бізнес.

Адвокати сплачують щорічні внески до 31 січня поточного року двома платежами – 70% внеску на рахунок ради адвокатів регіону, 30% внеску – на рахунок НААУ.

Внесок вважається сплаченим з моменту надходження коштів на банківські рахунки органів адвокатського самоврядування. Обов’язок по сплаті щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування не вважається виконаним адвокатом, якщо його внесено не в повному розмірі (крім випадків розстрочки платежу) чи на рахунок лише одного із двох органів адвокатського самоврядування: ради адвокатів регіону чи Національної асоціації адвокатів України.

Внесок можна оплатити через будь-яку банківську установу України. Квитанції можна оформити на сайті НААУ тут. Також передбачена можливість самостійно генерувати квитанцію на оплату щорічного внеску або сплатити внесок шляхом переказу коштів в безготівковій формі через інтернет-сайт www.portmone.com за цим посиланням.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *