9 технік ухилення від прямого запитання

1. Можна поставити зустрічне аналогічне питання або питання із зовсім іншої області. Нехай вас вважатимуть погано вихованим душевний комфорт дорожче. Знаменитості та політики саме так чинять з нав’язливими питаннями репортерів.

2. Якщо питання недостатньо коректно поставлене, його можна залишити без відповіді. Зробіть вигляд, що не розчули або не зрозуміли, про що йде мова. Парируйте питання жартом, гумор завжди доречний.

3. Якщо природа наділила вас даром красномовства, лийте воду. Чим більше слів, які ні до чого вас не зобов’язують, тим краще. Відповідайте на пряме запитання так, щоб заплутати співрозмовника. «Віддзеркальте» питання, подумки поставивши
співрозмовника на місце.

4. На одне питання задайте безліч уточнюючих запитань. Робіть це з щирим виразом обличчя, щоб переконати людину в зацікавленості. Це збентежить опонента.

5. З’ясуйте, чому співрозмовник задає це питання. Яку мету він переслідує? Цілі бувають благородними і низькими. Таким чином повністю переведіть увагу на свого опонента.

6. Якщо не хочете відповідати на пряме запитання чи не знаєте відповідь, підлестіть співрозмовнику, похваливши його за винахідливість і розум. Тим часом непомітно переведіть розмову в інше русло.

7. Запропонуйте обговорити постановку даного питання, переформулювавши його і плавно перевівши розмову з допиту в диспут.

8. Проігноруйте незручне запитання або дайте відповідь: «Не знаю, я не замислювався над цим». Нахабно заявіть співрозмовнику, що вам це не цікаво і «Натомість поговоримо про тебе».

9. Грубо обірвемо співрозмовника, давши йому зрозуміти, що він переходить дозволені межі пристойності. В крайньому випадку, можна підвищити тон і піти на конфлікт – мета виправдовує засоби.

За матеріалами: http://professionali.ru

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *