Міністерство фінансів перевірятиме банківські рахунки громадян, що претендують на субсидії та пільги

Банки будуть зобов’язані надати відомості про рахунки  фізичних  осіб (поточні, кредитні, депозитні і т.п.),  які можуть бути відкритими у кожного з членів сім’ї, що претендують на оформлення субсидії, та про залишок коштів на їх рахунках  або  ж перебіг грошових операцій.  Про це заявив  Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у своєму листі №12-3384 від 19.01.2016 року на запит Міністерства фінансів України, пише ЮрЛига.

Ці зміни до ст. 62 Закону “Про банки і банківську діяльність” внесено Законом від 24 грудня 2015 № 911-VIII.

Мінфін має право направляти запит для проведення верифікації та перевірки достовірності інформації, представленої фізособами для нарахування та отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, пенсій, заробітних плат, інших виплат, здійснюваних за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів Пенсійного фонду та інших фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування. У разі нарахування та отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, призначених на сім’ю або домогосподарство, інформація надається по кожному з членів сім’ї чи домогосподарства.

Проте, банк не може надавати інформацію про клієнтів іншого банку, навіть у тому разі, якщо їх імена зазначені у документах, угодах та операціях клієнта.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *