Оновлено ліцензійні умови ведення освітньої діяльності

Кабінет Міністрів постановою від 30 грудня 2015 № 1187 оновив ліцензійні умови здійснення освітньої діяльності, передає Закон і Бізнес. 

У постанові висвітлено єдині вимоги до здійснення освітньої діяльності у сферах вищої освіти, професійно-технічної, загальної середньої, дошкільної освіти, а саме:

  • у сфері вищої освіти – по певному рівню вищої освіти з певної спеціальності;
  • у сфері професійно-технічної освіти – за певною професією, спеціальністю або класами класифікаційних угруповань (під час ліцензування професійно-технічної (курсового) навчання на виробництві);
  • у сфері загальної середньої освіти – за певним освітнім рівнем; у сфері дошкільної освіти – за певним видом дошкільної освіти.

Встановлено  єдиний перелік документів, які подаються для отримання ліцензії, єдині форми заяв про видачу ліцензії та подачі документів в орган ліцензування для всіх суб’єктів здійснення освітньої діяльності.

Відомо, що підготовка фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста за програмами вищої освіти здійснюється відповідно до вимог з підготовки здобувачів ступеня молодшого бакалавра, а фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста – відповідно до вимог з підготовки здобувачів ступеня магістра.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *