Комітет підприємців АПК при ТППУ запрошує до співпраці журналістів

Торгово-промислова палата України провела прес-конференцію за участю членів Комітету підприємців агропромислового комплексу при ТППУ та представників мас-медіа. Палата анонсувала новий формат роботи Комітету.

У цьому році ТППУ вирішила спробувати новий формат роботи з Комітетом підприємців АПК. Він передбачає акредитацію журналістів для роботи на 2016 рік при Комітеті. Журналісти після акредитації матимуть вільний доступ до усіх засідань Комітету, до матеріалів засідань, а також зможуть у будь-який час брати коментарі та інтерв’ю у спікерів.

Для того, щоб познайомити журналістів з членами Комітету та основними напрямками його роботи, 22 січня у Торгово-промисловій палаті України відбулась прес-конференція. Участь у заході прийняли: керівник Комітету підприємців АПК Олег Юхновський, члени об’єднання президент Асоціації Укркондпром Олександр Балдинюк і генеральний директор корпорації “Укрвинпром” Володимир Кучеренко та представники мас-медіа.

Комітет підприємців АПК – це не якась юридична структура. Це громадське об’єднання при ТППУ, яке поєднало однодумців. Принцип нашої роботи простий – толерантність та професійність. Ми створюємо максимально відкритий демократичний майданчик у Торгово-промисловій палаті, де потрібно узгоджувати іноді дуже непрості питання. Ситуація сьогодні склалась така, що відносини між виробниками вимагають активної дискусії та знаходження якісних та компромісних рішень,  заявив керівник Комітету Олег Юхновський.

Він наголосив на тому, що існує ціла низка проблем, з якими стикаються представники бізнесу в Україні. Найголовніша з них – держава на законодавчому рівні не підтримує національного виробника. Зокрема, критична ситуація склалась з виноробною галуззю.

Генеральний директор Укрвинпрому Володимир Кучеренко з цього приводу зауважив:

На державному рівні наразі не створені умови для підтримки малого і мікробізнесу у цій сфері. Тому підприємці, які намагаються налагодити випуск якісного вина з винограду, вирощеного на власній землі, стикаються з великою кількістю проблем. Малі фермерські господарства не можуть дозволити собі ліцензію, яка коштує 500 тис. грн в рік, тому розпочати оптовий продаж вина вони не в змозі. Таким чином, галузь занепадає”.

Олег Юхновський заявив, що неурегульованість проблем виноробної галузі на законодавчому рівні суттєво впливає на зниження інвестиційної привабливості держави. Палата занепокоєна ситуацією, що склалася, і закликає державу не допустити знищення галузі.

24 лютого ми разом з Укрвинпромомпроведемо Перший національний виноробний форум, на якому плануємо публічно обговорити проблемні питання, які наразі турбують малого та мікровиробника. Крім цього, на форумі ми сподіваємось визначити ті першочергові кроки, які необхідно зробити для підтримки національного виробника та задля залучення інвестицій у виноробну галузь. Ми запросили провідних вітчизняних та іноземних експертів, представників бізнесу, державних діячів, аби спільними зусиллями знайти ефективний шлях для врегулювання існуючих проблем, – сказав Юхновський.

У свою чергу, великі сподівання щодо майбутнього форуму висловив Володимир Кучеренко.

Головне наше завдання – зробити все можливе, щоб наші громадяни не лише споживали український продукт, а й мали роботу та гідну зарплатню, –  сказав він.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *