Верховна Рада скасувала закон про реструктуризацію валютних кредитів

Сьогодні, Верховна Рада на засіданні розглянула ветований Президентом Закон про реструктуризацію валютних кредитів (законопроект № 1558-1), пише Закон і Бізнес.

Під час необхідного за процедурою голосування депутатам не вистачило голосів ні для згоди з пропозицією Президента відхилити Закон, ні для подолання вето. Отже, Закон скасовано.

Відповідний Закон був прийнятий Верховною Радою 2 липня 2015. Планувалося перевести всі валютні кредити в гривню за курсом 5,05 гривень за долар. Закон викликав великий резонанс і критику експертів. 9 грудня Закон був направлений на підпис Президенту – за словами голови ВР, тільки для того, щоб Петро Порошенко наклав вето.

Наразі відомо, що Міністерство фінансів разом із  Національним банком України та  Національним антикорупційним бюро  розробили нові законопроекти для підтримки громадян і підприємств, які отримали валютні кредити,  а саме:  “Про фінансової реструктуризації” і “Про реструктуризацію зобов’язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, що отримані на придбання єдиного житла (іпотечні кредити)”. Такі законопроекти  схвалені МВФ та узгоджені урядом.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *