Урядом узгоджено ряд нововведень  щодо документів, які посвідчують особу

28 січня Верховна Рада 28  ухвалила законопроект № 3224 “Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус”, пише ЮрЛига.

Цим законопроектом  уточнено перелік  документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи, з безконтактним електронним носієм або без нього.

Зокрема, проект закону  передбачає, що Кабмін є тим органом,  який затверджує  порядок проведення ідентифікації та верифікації особи; перелік органів, уповноважених на виконання окремих функцій; порядок оформлення і видачі картки трудового мігранта.

Документом також  чітко розмежовуються  види документів з  безконтактним електронним носієм  (чіп) і без нього.

Важливим нововведенням також є  обов’язок оформлення паспорта громадянина України після досягнення людиною 14-річного віку.

Крім того, буде введено  посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, та проїзний документ особи, якій надано додатковий захист.

Відомо, що законопроект передбачає впровадження  картки трудового мігранта – документ, що засвідчує особу іноземця або особи без громадянства, які мають намір займатися підприємницькою діяльністю в Україні, а також підтверджує законні підстави для проживання в Україні.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *