Пропонується створити Національну митну службу

У парламенті зареєстрований законопроект № 3763 “Про Національну митній службі України”, поданий групою народних депутатів, пише портал Finbalance.

Тексту проекту на даний момент ще немає на сайті парламенту, але як розповів один з ініціаторів, нардеп Андрій Антонищак, пропонується реформа митниці за зразком реформування поліції, введення європейських підходів.

Зокрема, для прискорення міжнародної торгівлі запланована автоматизація процесів митного контролю та оформлення, аналізу та управління ризиками, створення системи митного пост-аудиту.

Основною метою прийняття законопроекту є створення Національної митної служби України як органу виконавчої влади, який буде забезпечувати захист митних інтересів і митну безпеку України, регулювання зовнішньої торгівлі, захист внутрішнього ринку, розвиток економіки України та її інтеграцію у світову економіку, наповнення держбюджету, протидія митним правопорушенням .

Також законопроектом врегульовано питання кадрового забезпечення митниці. При створенні Національної митної служби можливе залучення існуючого кадрового потенціалу, який буде формуватися в межах затвердженої чисельності шляхом переведення працівників з ДФС.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *