Почали діяти нові вимоги щодо звернень до Європейського суду

Відомо, що з 2016 року при зверненні до Європейського суду з прав людини при порушенні Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод будуть діяти нові формуляри заяв. Заяви старого зразка не прийматимуться і не розглядатимуться, передає Закон і Бізнес.

Такі зміни зазначені у новій редакції правила 47 Регламенту Європейського суду з прав людини, яка набула чинності 1 січня 2016 року.

Згідно таких змін були оновлені формуляр заяви, “нотатка для заповнення форми заяви” та форма довіреності на представлення інтересів позивача в суді.

Зазначається, що така довіреність використовується тільки в тому випадку, коли позивач хоче змінити одного представника на іншого, або ж позивач не мав представника своїх інтересів на момент оформлення заяви. Якщо ж заявник на момент оформлення заяви мав представника, то в такому випадку треба заповнити тільки розділи С та D у формулярі, при цьому заявник та представник засвідчують своє рішення власними підписами.

У випадку, якщо заявником є юридична особа, то представляти її повинна уповноважена особа – директор, керівник, співробітник. Тому, при подачі заяви до Європейського суду, особа має документально підтвердити свої повноваження для подачі заяви від імені юрособи, що зазначено у відповідному документі – статуті, наказі, положенні. Крім цього, особа має вказати своє прізвище, ім’я та по-батькові, місце народження, ідентифікуючу інформацію та контактні дані.

Ще одним нововведенням стало скасування можливості направлення відповідної заяви до Європейського суду факсом, адже документ має містити оригінальні підписи. Тому подача заяви можлива лише через поштову адресу: The Registrar, European Court of Human Rights, Council of Europe, F-67075 Strasbourg cedex.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *