З 2016 року в Україні скасовується обов'язкова сертифікація сільськогосподарської техніки

Відповідний наказ Міністерства економічного розвитку і торгівлі України №1699 набрав чинності з 1 січня. Це означає, що тепер постачальникам і виробникам техніки для агросфери не потрібно отримувати український сертифікат відповідності, пише Закон і Бізнес.

Тепер  сільгосптехніка повинна відповідати  двом технічним вимогам, які стали обов’язковими у 2016 році, а саме:  регламент щодо затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінних причіпних машин, систем, складових частин та окремих технічних вузлів  та регламент щодо складових частин і характеристик колісних сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів.

Скасування обов’язкової сертифікації та перехід на використання технічних регламентів є складовою реформи системи технічного регулювання. Головна мета реформи – перехід від пострадянської системи стандартизації, заснованої на обтяжливих ГОСТах та обов’язкової сертифікації, на сучасну європейську систему, побудовану на відповідності технічним регламентам.

Перехід на технічні регламенти, гармонізовані з європейськими, має на меті повне зняття торговельних бар’єрів з ЄС. “Техніка – один з важливих активів у сільському господарстві. Тому зняття зайвих обмежень і перехід на європейські норми допоможе реалізувати величезний потенціал аграрного сектора і полегшить життя національному виробнику техніки”, – пояснив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *