Вирує протест підприємців під прокуратурою проти рейдерського захоплення Торгово-промислової палати України

З гаслами Прокурори знищують ТППУ! та Зупинимо рейдерське захоплення Торгово-промислової палати України! громадські активісти та члени палати вийшли на акцію протесту під стінами Прокуратури міста Києва.

Сьогодні, 2 лютого,  о 10.00 біля Прокуратури м. Києва розпочалась масова акція протесту за участю членів Торгово-промислової палати України. Учасники акції встановили Пункт психологічної допомоги і обігріву членів Торгово-промислової палати України, яких наразі масово викликають на допит прокурори.

За словами організаторів, мета акції – привернути увагу громадян та очільників держави до участі працівників прокуратури у замовних нападах на керівництво Торгово-промислової палати України. Члени палати запевняють, що прокурори зловживають владою та своїми повноваженнями і здійснюють на найбільшу бізнес-асоціацію України неправомірний тиск.

Активісти говорять, що використовуючи наклепницькі та брехливі заяви проти керівництва ТПП таких народних депутатів, як О. Кужель, І. Суслова, І. Луценко, Є. Дейдей, правоохоронці порушують кримінальні справи, викликають на допити десятки працівників ТПП, проводять масштабні обшуки, потім, не отримавши результатів, припиняють розслідування. Але через деякий час розслідування продовжується і, відповідно, процесуальний терор працівників та керівництва палати. На початку цього року слідча гойдалка знов зарухалася – прокурори відновили відразу три кримінальних провадження і 29 січня слідчі почали знову масово викликати членів палати на допити. Отже працівникам ТППУ нічого не залишалось, як привернути увагу суспільства та керівництва держави до неприпустимої та упередженої поведінки прокурорів.

Не виникає сумнівів, що такі кримінальні переслідування несуть виключно замовний характер та покликані сприяти відомим рейдерам здійснити захоплення органів управління ТПП України, – говорять учасники мітингу.

У свою чергу, працівники прокуратури категорично заперечують будь-які упереджені та неправомірні дії зі свого боку. Прес-секретар, яка вийшла до мітингарів, повідомила, що наразі ведеться слідство, саме тому членів палати масово викликають на допит. Крім цього, вона заявила, що учасники акції своїми діями здійснюють тиск на прокуратуру.  Зрозумівши, що прокурори налаштовані і надалі переслідувати ТППУ, члени палати передали колективне звернення до органів державної влади. Люди вимагають у керівництва України відреагувати на цю ситуацію та притягнути до відповідальності осіб, що зловживають владою всупереч інтересів українських підприємців.

Члени ТППУ закликають представників бізнесу, органів державної влади та громадянського суспільства підтримати палату у її намаганні протидіяти державному рейдерству та захистити незалежність найбільшої та найавторитетнішої бізнес-асоціації України.

[huge_it_slider id=”3″]

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *