Кабмін затвердив Положення про Державну аудиторську службу

Постановою Кабінету Міністрів від 3 лютого № 43 затверджено Положення про Державну аудиторську службу України, пише Урядовий портал.

Державна аудиторська служба України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів через Міністра фінансів. Служба створена в результаті реорганізації Держфінінспекції відповідно до постанови Кабміну № 868 від 28 жовтня 2015 року.

Основне завдання Держаудитслужби –  державний фінансовий контроль, спрямований  на оцінку ефективного, законного, цільового, результативного використання і збереження державних фінансових ресурсів, необоротних та інших активів, досягнення економії бюджетних коштів.

Повноваження Державної  аудиторської  служби  України:

  • проведення оцінки управління бюджетними коштами, досягнення їх економії, стану фінансової і господарської діяльності, ефективності та результативності в діяльності підконтрольних установ;
  • вжиття заходів для усунення виявлених під час здійснення державного контролю порушень законодавства та притягнення до відповідальності винних осіб і т.п.

Зазначено, що відомство контролюватиме:

  • цільове, ефективне використання і збереження державних фінансових ресурсів, необоротних та інших активів;
  • економію бюджетних коштів і результативність діяльності розпорядників бюджетних коштів;
  • дотриманням законодавства на всіх стадіях бюджетного процесу щодо державного і місцевих бюджетів;
  • стан внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *