Віце-президент ТППУ Михайло Непран: “Абсурдні звинувачення прокуратури ґрунтуються на заявах особи, яку вигнали з ТПП України за крадіжку”

На прес-конференції в ІА “Українські новини” віце-президент Торгово-промислової палати України Михайло Непран та адвокат ТПП України Денис Ципін розповіли, хто причетний до неприхованої атаки на палату.

Як ми вже повідомляли, сьогодні об 11.00 у прес-центрі інформаційного агентства “Українські Новини” відбулась прес-конференція “10 мільйонів прокурора Вільчинського. Захоплення Торгово-промислової палати України набирає обертів”. Віце-президент палати Михайло Непран та адвокат ТПП України Денис Ципін розставили всі крапки над “і” щодо абсурдних звинувачень у бік керівництва та працівників палати, а також з приводу процесуального тиску правоохоронних органів на установу.

“На превеликий жаль, слід констатувати – сьогодні Торгово-промислова палата стала жертвою рейдерства. При чому це рейдерство підтримане на дуже високому державному рівні. Правоохоронні органи, які у цьому безпосередньо задіяні, а саме міська прокуратура та національна поліція Шевченківського району, провели вчора у приміщенні ТПП України безпрецедентний за масштабами обшук. Такий високий рівень свідчить лише про одне, що ця атака є цілеспрямованою”, – заявив Михайло Непран.

Віце-президент ТПП України переконаний, що правоохоронці не мають жодних обґрунтованих звинувачень проти керівництва та співробітників палати.

“Під час вчорашнього обшуку я докладно ознайомився з документами та звинуваченнями, які висувають палаті. Найабсурдніше, що вони ґрунтуються на заяві людини, яку було вигнано з Торгово-промислової палати за крадіжку. Але прокуратура, спираючись саме на цю заяву, звинувачує нас, що ми втратили активи у Криму. Це говорить лише про те, що правоохоронні органи використовують будь-яку можливість, аби допомогти рейдерам проникнути у палату і розірвати її на шматки”, – сказав Непран.

Адвокат ТПП України Денис Ципін розповів, що майже два роки ведеться повномасштабне розслідування із залученням кращих слідчих, але й досі нікому з керівництва та працівників установи не пред’явлено жодних конкретних обвинувачень та не розпочато судовий процес. У приватних розмовах правоохоронці зізнаються, що їх примушують кожного дня проводити допити працівників палати та тероризувати керівництво організації.

“Слідчі звинувачують ТПП України у тому, що вона нібито навмисно залишила під час анексії Криму активи Торгово-промислової палати Криму та Севастопольської ТПП на 10 мільйонів гривень, які у результаті дістались агресору. Але палата за законом і не має адміністративного або будь-якого іншого способу впливу на діяльність регіональних палат. Вони є самостійними юридичними особами. Їх засновниками є місцеві підприємства. Тому навіть за великого бажання ТПП України не могла змусити ці регіональні палати перерахувати їй свої гроші”, – наголосив Ципін.

Він вважає, що процесуальний тиск на ТПП України відбувається з легкої руки впливових державних діячів.
“Проти ТПП України створився певний синдикат, організований такими народними депутатами як Олександра Кужель, Ірина Суслова, Євген Дейдей та інші. Всі ці депутати підписують численні звернення та різними способами компрометують керівництво та працівників палати. Зрозуміло, що Торгово-промислова палата – це надпотужна бізнес-асоціація, яка має розвинену структуру та сталі доходи, тому з’являються рейдери, які хочуть зайняти керівні посади в організації. На жаль, ці особи залучаються активною підтримкою правоохоронних органів. Але ми впевнені у своїй правоті, тому будемо боротись до кінця”, – сказав Денис Ципін.

Відразу після прес-конференції працівники Торгово-промислової палати України запустили флешмоб у соціальній мережі Facebook проти захоплення ТПП України. Вони закликали партнерів, друзів та усіх небайдужих громадян приєднатися до флешмобу та підтримати найбільшу бізнес-асоціацію України. #‎ЗАХВАТ_ТПП_УКРАИНЫ‬.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *