Громадяни зможуть контролювати бюджетні кошти

Кабінет Міністрів 11 лютого схвалив Концепцію створення інтегрованої інформаційно-аналітичної системи “Прозорий бюджет” для реалізації наступного етапу роботи порталу проекту “Е-data”, пише прес-служба Міністерства фінансів.

Тестування публічної частини системи “Прозорий бюджет” (“Бюджет для громадськості”) заплановано на серпень 2016 року, а завершення процесу його інтеграції на Е-data – в 2018 році.

Метою впровадження такої системи – автоматизування бюджетного процесу та аналіз динаміки і контролю за державним та місцевим бюджетами.

Перед системою стоїть основне завдання – викорінити корупційну складову у бюджетному процесі. Для цього громадянам буде надана можливість контролювати використання коштів розпорядниками, одержувачами бюджетних коштів, державними підприємствами, Пенсійним фондом і Фондом соціального страхування.

Впровадження такої концепції сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості країни за рахунок більш відкритої політики уряду та зменшення ймовірності корупційних дій у бюджетних процесах.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *