У ТПП України відбувся масштабний форум, спрямований на підтримку малого та середнього бізнесу

18 лютого у стінах Торгово-промислової палати України відбувся перший український форум “Інструменти фінансової та технічної підтримки малого та середнього бізнесу”. Цей захід об’єднав ключових фігур української економіки, близько 600 представників малого та середнього бізенсу (далі – МСБ) та гостей з-за кордону.

Форум вступним словом відкрили президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков та заступник голови Представництва Європейського Союзу в Україні Томас Фрелленсен. Вони наголосили на важливості розвитку і підтримки підприємницької діяльності та підвищення конкурентоспроможності й ефективності українського бізнесу.

Метою заходу, за словами Геннадія Чижикова, є підтримка МСБ в Україні з погляду використання технічної допомоги міжнародних організацій і зарубіжних країн у процесі реформування української економіки та модернізації підприємств.

“Майже 27 міжнародних організацій і країн зараз направили свої засоби на конкретні питання підтримки МСБ у нашій державі. Це пов’язано з можливостями відкриття нових ринків, спрямованих на Європейський Союз, це питання пов’язані з технічними регламентами сертифікації продукції, адаптацією в області екології, формуванням допомоги, підтримки та зміцнення бізнес-асоціацій у нашій державі”, – заявив президент ТПП України.

Основним завдянням форуму, яке визначили організатори заходу, –  це потреба донести українським підприємцям, що вони завжди можуть розраховувати на підтримку та консультацію зі сторони великих бізнес-асоціацій та на міжнародні донорські програми.

“Ми вирішили створити на базі Торгово-промислової палати спеціальний сайт, який буде доступний для всіх підприємців з точки зору узагальненої інформації про ті донорські програми,  які є в нашій країні”, – повідомив Геннадій Чижиков.

На форумі були представлені  програми підтримки бізнесу, що діють в Україні,  а саме: програми Європейського Союзу, Європейського банку реконструкції та розвитку (EBRD), Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), фонду для сприяння розвитку енергоефективності й відновлювальної енергетики «Green for Growth Fund, Southeast Europe» (GFF), Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO), посольства Канади в Україні, служб старших експертів з Німеччини, Швейцарії та Королівства Нідерландів — SES, SEC та PUM, а також низки українських банків.

Крім того, всі учасники заходу мали можливість відвідати практичний майстер-клас від Фонду Green for Growth Fund і дізнатися про можливості використання бізнесом сучасних енергозберігаючих технологій та про економічні вигоди від їх запровадження.

Торгово-промислова палата України вже не вперше об’єднує під одним дахом таку кількість представників всіх бізнес-сегментів нашої країни, європейських партнерів та інвесторів. Адже палата є активним провідником українського підприємництва на світову арену та показником ефективності державного бізнесу. Відомо, що організатори форуму планують зробити цей захід щорічним і впровадити його у регіональних торгово-промислових палатах.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *