Затверджено норми щодо реагування виконавчої влади на електронні звернення громадян

Кабінет міністрів своєю постановою № 82 від 11 лютого 2016 року вніс зміни до Порядку взаємодії органів виконавчої влади та держустанови “Урядовий контактний центр” щодо забезпечення оперативного реагування на звернення, які надходять на урядову “гарячу лінію” і “Урядовий портал”, пише ЮрЛига

Змінами врегульовано питання прийому електронних звернень громадян через “Урядовий портал”,які надалі відправляються органам виконавчої влади та Секретаріату Кабміну .

Зокрема, уточнено, що на кожне звернення від громадян заводиться окрема електронна реєстраційна картка, у якій зазначається:

  • ПІБ заявника (найменування підприємства, установи, організації, органу місцевого самоврядування, ПІБ фізособи – підприємця);
  • номер контактного телефону;
  • місце проживання заявника – фізособи (місцезнаходження заявника – юрособи);
  • електронна адреса, на який заявнику може бути спрямований відповідь, або відомості про інших засобах зв’язку з ним, викладається суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, прохання чи вимоги.

Відомо, що кожне звернення матиме індивідуальний номер.

У повідомленні йдеться, що звернення розглядаються не більше 30 днів (було – 15 днів) з дня їх надходження, в той час як раніше біло 15 днів. Щодо звернень, які не потребують додаткового вивчення, то вони розглядаються невідкладно, проте не пізніше 15 днів з дня їх отримання.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *