Деофшоризація в реаліях українського бізнесу

26 лютого 2016 року у Торгово-промисловій палаті України відбулась практична конференція на тему: «Деофшоризація в Україні та світі. Сучасні тенденції ведення бізнесу», де представники державних органів влади, українських та зарубіжних компаній, провідних спеціалістів у сфері фінансів та банківської справи обговорили нагальні питання в сфері валютного регулювання, оподаткування в умовах деофшоризації та отримали практичні, цінні поради від експертів.

«Ця конференція  проводиться в стінах Торгово-промислової палати України, найбільшої бізнес-асоціації в Україні і, маючи такий потенціал в розрізі наших всіх регіональних палат, дійсно, це та платформа, де ми зможемо донести безпосередньо до такої кількості підприємств  ту проблематику, яка сьогодні проговорюється. Ті процеси, які відбуваються в законодавчому плані, мають безпосередній вплив на бізнес-середовище і на економічні результати, які відбуваються. Зміна законодавчої бази світової, і в тому числі нашої, української, впливає на фінансові потоки, на фінансовий стан. Регуляторна політика Національного банку України, Державної комісії з цінних паперів та фінансового моніторингу вимагає обговорення, вимагає реакції бізнесу безпосередньо на всі ці процеси , тому ми зібрались, щоб це обговорити, і відпрацювати ті меседжі, ті пропозиції, які висловлює бізнес. А Торгово-промислова палата України завжди виступає лобістом бізнесу. Тому, ми маємо реагувати на ті запити і проблематику, яка є на сьогоднішній день. Ми маємо можливості лобіювати ці проблеми через органи державної влади, у нас є постійно діючі комітети, які мають право офіційно подавати свої пропозиції у Верховну Раду і Кабінет міністрів України.  Тому цими можливостями потрібно користуватися», – заначив віце-президент ТПП України Ростислав Коробка.

Учасники конференції наголосили, що репутація офшорів досить неоднозначна, і вони є проблемою для України і світу. Відомо, що через діяльність офшорів суттєво страждає економіка, бо такі компанії не сплачують податки. Крім того, сьогодні через офшори активно фінансується тероризм. Те, що раніше вважали перевагами офшорів,  наразі створює чимало проблем для підприємців і держави. Адже сьогодні світова тенденція ведення бізнесу  – це прозорість, законність і сплата податків.

Процес відмови від офшорів і зниження їх впливу – це світова тенденція , а для бізнесу – це відмова від старих рішень, підходів і стандартів. Таким чином, метою деофшоризації є протидія податковим ухиленням і відмиванню коштів, про що наголошують податкові консультанти в усіх країнах світу.

[huge_it_slider id=”11″]

 

 

 

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *