Батькам хочуть надавати оплачувану відпустку на період карантину

У парламенті зареєстрований законопроект № 4139 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання питання відпустки на період карантину у навчальних закладах)”, передає портал Українське право.

З огляду на те, що карантин є вимушеним заходом для запобігання поширення особливо небезпечних інфекційних хвороб, виникла необхідність змінити чинне законодавства з тим, а саме надати право громадянам, що мають дітей віком до чотирнадцяти років, у період дії карантину отримувати оплачувану відпустку.

Таким чином, проектом Закону передбачає внесення змін до Кодексу законів про працю України та Закон України “Про відпустки” і встановити, що особи, які мають дітей до чотирнадцяти років мають право отримувати додаткову оплачувану відпустку на період оголошення карантину для догляду за своїми малолітніми дітьми.

Автори проекту закону зазначають, що прийняття даного законопроекту дозволить убезпечить дітей від можливих хвороб та забезпечить працюючому дорослому населенню повноцінний догляд за малолітніми дітьми у разі захворювання.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *