Правозахисники та громадські активісти переслідуються владою

Про це на своїй сторінці у Facebook сьогодні повідомив адвокат Денис Ципін.

Декілька днів тому вони намагались заарештувати майданівця та журналіста Артема Руденка, сьогодні затримали та фальсифікують справу проти Едуарда Синяговського в Черкасах. Едуард міцний горішок, але зараз йому потрібна допомога усіх, хто проти правової анархії та розгулу поліцейської злочинності в Україні, – йдеться в повідомленні.

За словами Ципіна, черкаські правоохоронці сьогодні приїхали з обшуком до одного з членів місцевої громадської організації, головою якої є Едуард Синяговський. Але не знайшовши того, що шукали, правоохоронці вирішили без будь-яких підстав та пояснень силою забрати члена організації у відділок. Та завдяки Синяговському та його соратникам, які були присутніми під час незаконного затримання свого колеги, свавіллю правоохоронців вдалося завадити. Тоді поліцейські вирішили діяти радикально, вони звинуватити Синяговського у тому, що він нібито чинив опір правоохоронцям, хоча на відео, яке зняли очевидці з місця події, чітко видно, що у ніякому супротиві правоохоронцям Синяговський участі не приймав.

Незважаючи на це, Синяговського забрали до поліцейського відділку. Завтра відбудеться суд щодо обрання стосовно громадського діяча запобіжного заходу.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *