Нацбанк спростив для фізосіб переведення коштів закордон

Національний банк України спростив проведення переказів за межі України для фізичних осіб-резидентів. Про це повідомляє прес-служба відомства з посиланням на постанову №123, яке набирає чинності сьогодні, 2 березня.

Як зазначається в повідомленні регулятора, постанова чітко визначає коло осіб, які відносяться до родичів, для цілей переказів за кордон. Серед цих осіб батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, бабуся, дідусь, прабабуся, прадід, внуки, правнуки, брат, сестра (повнорідні та немає), двоюрідні брати і сестри, тітка, дядько, племінниця , племінник, усиновитель, усиновлений, опікун або піклувальник, особа під опікою чи піклуванням, чоловік, дружина.

Також пом’якшено окремі вимоги до підтверджуючих документів, які громадяни повинні надати в банк, дозволивши надавати роздруківки з інтернету для переказів за межі України на різні цілі в сумі понад еквівалента 15 тис. грн. Зокрема, мова йде про переклади на оплату лікування в медустановах іншої держави, транспортування хворих, навчання, придбання літератури та передплатних видань.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *