Мінімальну зарплату та прожитковий мінімум можуть переглянути

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати надали доручення виконавчому органу Київради (КМДА) звернутися до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з вимогою про приведення положень статей 7 і 8 Закону України “Про державний бюджет України на 2016 рік “відповідно до положень Конституції України. Про це повідомляє прес-центр КМДА.

У відповідному проекті рішення зазначається, що статті 7 і 8 Закону України “Про державний бюджет України на 2016 рік” щодо встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати на цей рік такими, що порушують права і інтереси членів територіальної громади столиці України – міста-героя Києва.

Відповідно до статті 8 Закону України “Про державний бюджет України на 2016 рік”, мінімальна заробітна плата в місячному розмірі: з 1 січня – 1378 грн, з 1 травня – 1450 грн, з 1 грудня – 1550 грн. Однак, це не узгоджується з реальним прожитковим мінімумом, економічно необґрунтована і підлягає терміновому перегляду – йдеться в пояснювальній записці.

Також депутат Київради Володимир Гончаров зазначив, що аналіз набору продуктів харчування і продовольчих товарів, затверджений Кабміном у 2000 році свідчить, що встановлений на наступний рік прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць, не відповідає реальності, і не є достатнім для забезпечення нормального життя, збереження його здоров’я і не може задовольнити основні соціальні та культурні проблеми особистості.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *