Завод “НІК-Електроніка” у Вишгороді продовжують атакувати

Вчора правоохоронці провели на підприємстві черговий обшук.

Журналістам ЦКП інформ стало відомо, що з літа 2015 року на один із найбільших заводів міста Вишгорода “НІК-Електроніка” одночасно почали здійснювати неправомірний тиск поліція, СБУ та податкова. Керівництво заводу раптово почали звинувачувати у тому, що завод нібито є конвертаційним центром, тобто підприємством з ознаками фіктивності. У зв’язку з цим у жовтні 2015 року слідчі столичного главку поліції разом з сімома співробітниками СБУ провели на заводі “НІК-Електроніка” обшук. Тоді у ході обшуку правоохоронці вилучили на підприємстві купу речей не передбачених ухвалою суду. Співробітникам заводу навіть не дали можливість зробити копії вилучених документів.

Не дивлячись на те, що правоохоронці не знайшли будь-яких доказів, які б вказували на порушення закону з боку “НІК-Електроніка” та на власні очі переконались, що на підприємстві відбувається реальне виробництво, кримінальне провадження так і не було закрите.

Більше того, нещодавно атака правоохоронців на підприємство лише посилилася. Так, 11 лютого 2016 року слідчий суддя Солом’янського райсуду міста Києва Макуха дав дозвіл старшому слідчому з Головного управління ДФС у Київській області Трофімову на проведення обшуку на заводі. Слідчий обґрунтував своє клопотання тим, що завод купував продукцію у ряду фірм, яких наразі звинувачують у відмиванні коштів. Керівництво заводу вважає це абсурдним і безпідставним плодом фантазії.

Підтвердженням цьому став обшук, який слідчий провів вчора, 3 березня,  на підприємстві. Протягом п’яти годин правоохоронці знову намагались безрезультатно знайти хоч якість компрометуючі документи, але попри усі свої намагання знову пішли із заводу ні з чим. Не знайшовши того, що хотіли, правоохоронці забрали лише два  ноутбука працівників підприємства і паралізували роботу адміністрації заводу.

Директором заводу особисто для працівників Главку фіскальної служби Київської області була проведена екскурсія. Під час цієї екскурсії вони на власні очі переконалися в наявності реального виробництва та дорогого обладнання необхідного для виготовлення приладів обліку.

З яких причин силові структури так активно намагаються тиснути на керівництво заводу – незрозуміло. Можливо, вони мають з цього власний зиск або просто виконують чиїсь доручення згори. У будь-якому випадку, журналісти ЦКП інформ будуть слідкувати за перебігом подій та проводитимуть власне розслідування.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *