Затверджено план заходів для посилення рівня англійської мови до 2020 року

Урядом 10 березня затверджено План заходів щодо посилення вивчення англійської мови на період до 2020 року, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Цей план орієнтований на модернізацію системи підготовки педагогічних працівників, удосконалення системи післядипломної освіти вчителя, впровадження міжнародних стандартів оцінки для учнів, студентів, вчителів та викладачів.

У МОН зазначили, що на сьогодні в Україні обов’язкове проходження курсів підвищення кваліфікації для вчителів проводиться один раз в 5 років, в той час як світова практика розвинених країн рекомендує 2-3 рази на рік. Програми підвищення кваліфікації є застарілими, не мають достатнього мовного компонента, який би підвищував  рівень володіння іноземною мовою вчителі тієї чи іншої категорії.

Також вивчення іноземної мови вимагає постійного моніторингу рівня навчальних досягнень учнів, що дозволить вчасно виявити прогалини в системі навчання, скорегувати навчальний процес, переглянути навчальні матеріали тощо

Заплановано вирішення таких основних завдань:

  • модернізація системи підготовки педагогічних працівників;
  • вдосконалення системи післядипломної освіти;
  • впровадження міжнародних стандартів оцінки для учнів, студентів, вчителів та викладачів;
  • поглиблення міжнародного співробітництва у сфері новітніх педагогічних технологій;
  • ознайомлення з англомовними дистанційними (онлайн) ресурсами для учнів і вчителів і активний супровід таких ресурсів на регіональному рівні;
  • створення англомовного середовища шляхом впровадження освітніх теле- і радіопрограм з вивчення англійської мови для різних категорій населення, організацію та проведення літніх мовних таборів, курсів і т.п.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *