Коли звільнений з військової служби працівник має приступити до роботи: роз’яснює Мінсоцполітики

Працівники, які звільнені з військової служби та військової строкової служби в запас, після взяття їх на військовий облік (протягом 5-ти днів з дня звільнення) мають стати до роботи. Про це говориться у листі Міністерства соціальної політики №1525/13/84-15 від 24 листопада 2015 року, пише Дебет-Кредит.

Таким чином, щоб зберегти своє місце роботи та посаду, працівнику необхідно  приступити до виконання трудових обов’язків на наступний день після дня взяття на військовий облік у районному/міському військкоматі після його звільнення з військової служби.

Крім цього, у відомстві вважають, що роботодавцю доцільно перевірити у демобілізованого працівника військовий квиток, так як у ньому зазначено дату призову і звільнення з військової служби, а також день взяття на військовий облік.

Також Мінсоцполітики зазначає, що початком проходження строкової військової служби вважається день відправлення у військову частину з обласного збірного пункту.  У разі, якщо ж працівника не було відправлено у військову частину, то у нього немає початку військової служби, тому вважатиметься, що він не був призваний на військову строкову службу. У такому випадку підприємство не має підстав для виплати працівнику заробітної плати.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *