Посаду соцінспектора хочуть вивести з місцевих органів соцзахисту

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 4176 “Про забезпечення державного контролю в сфері соціальної підтримки”, пише ЮрЛига.

Цим законопроектом, зокрема, пропонується з 1 січня 2017 року створити соціальне інспектування, яке буде включати структурний підрозділ центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері соціального захисту населення (Мінсоцполітики), а також  підконтрольні йому структурні підрозділи обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, Міністерстві соціальної політики АРК.

Відомо, що посаду державного соціального інспектора буде виведено з місцевих органів соціального захисту населення та включено в тій же кількості в нові структурні підрозділи.

Згідно з проектом, соціальний інспектор матиме право:

  • контролювати правильність і своєчасність призначення соціальної підтримки;
  • перевіряти достовірність відомостей, що впливають на встановлення права на отримання соціальної підтримки та розмір (обсяг) її надання;
  • забезпечувати повернення надміру виплачених коштів на соціальну підтримку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів;
  • вести облік коштів, неправильно виплачених при призначенні або надання соціальної підтримки.

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *