Планується відновити обов’язковий мінімум виплат на дітей одиноким батькам

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 4207 “Про внесення змін до Закону «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо встановлення обов’язкового мінімуму виплат на дітей одиноким матерям (батькам)”, пише ЮрЛига.

Зокрема, проект закону передбачає внесення змін до ст. 18-3 Закону, а саме відновити скасований з 1 січня 2016 року обов’язковий мінімум виплат на дітей одиноким матерям (батькам).

Згідно із законопроектом, допомога на дітей одиноким матерям/ усиновителям, матері (батьку) у разі смерті одного з батьків, які мають дітей у віці до 18 років (якщо діти навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних, а також вищих навчальних закладах I – IV рівнів акредитації, – до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років), надається у розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на 1 особу за попередні 6 місяців, але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Автори законодавчої ініціативи вважають, що прийняття таких змін дозволить забезпечити належну державну підтримку самотніх матерів (батьків) з дітьми.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *