Мінфін хоче повернути єдиний реєстр з відшкодування ПДВ

Міністерство фінансів України готове підтримати створення єдиного реєстру з відшкодування ПДВ, пише портал Українське право.

У Міністерстві фінансів повідомили, що вже пропонували створення єдиного публічного хронологічного реєстру з відшкодування ПДВ у грудні 2015 року, проте за пропозицією народних депутатів, під час розгляду змін до Податкового кодексу у Верховній Раді було створено не один, а два публічні хронологічні реєстри.

Однак, у Міністерстві вважають, що вони є обтяжливими з точки зору адміністрування як для бізнесу, так і для Державної фіскальної службиє. Тому у відомстві готові підтримати пропозиції щодо створення єдиного публічного хронологічного реєстру з відшкодування ПДВ.

Нагадаємо, що з 2016 року підприємства, які претендують на відшкодування ПДВ, потрапляють до двох реєстрів. Перший формується з компаній, які відповідають критеріям Податкового кодексу (мається на увазі підприємства, які не перебувають у процедурі банкрутства та об’єм активів яких у три рази перевищує заявлену до відшкодування суму, а також підприємства з часткою експорту не менше 40% загального обсягу поставок). Другий реєстр складається з всіх інших компаній.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *