“Ощадбанк” випустить картки-пенсійні посвідчення для переселенців

Кабінет міністрів України своєю  постановою № 167  від 14 березня 2016 року доручив Пенсійному фонду до 15 квітня 2016 року розробити і узгодити з Міністерством соціальної політики і “Ощадбанком” порядок запровадження платіжних карток, які одночасно будуть і пенсійним посвідченням. Про це повідомляє ЮрЛига.

Відомо, що такі картки міститимуть графічну і електронну інформацію про власника та його електронний цифровий підпис.  Крім того, повинен бути узгоджений порядок обміну інформацією між Пенсійним фондом та “Ощадбанком”, яка необхідна для відкриття рахунків пенсіонерам.

Процес виготовлення та обміну існуючих платіжних карток на картки-посвідчення з електронним цифровим підписом має початись не пізніше 1 серпня 2016 року та відбуватиметься за рахунок банку.

Зазначається, що термін дії таких карток – до 3 років за умови проходження фізичної ідентифікації клієнта в “Ощадбанку” перші 2 рази кожні піроку, надалі – кожен рік. Після закінчення терміну дії карти вона перевипускається за рахунок банку.

До 1 липня 2016 року “Ощадбанк” має забезпечити відкриття поточних рахунків і видачу платіжних карт за зверненнями переселенців, які не обслуговуються в ньому, так як виплата пенсій, компенсацій і соціальної допомоги буде здійснюватися виключно через рахунки, мережі установ та пристроїв цього банку.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *