Італія офіційно визнала посвідчення українських водіїв

Італія офіційно визнала посвідчення українських водіїв. Про це повідомив Президент Петро Порошенко у своєму “Твіттері”, пише Уніан.

“Важливий результат мого останнього візиту до Італії. Офіційний Рим визнав українські водійські права”, – зазначив Президент.

Також міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що українці, які проживають в Італії, зможуть обміняти водійські посвідчення без іспитів вже через 2 місяці. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Через 60 дней Украинцы, проживающие в Италии, смогут обменять водительские удостоверения без экзаменовКабинет министро…

Опубликовано Арсеном Аваковым 17 марта 2016 г.

Крім того, він написав, що угода з Італією передбачає, що українці, які легально проживають в Італії (є резидентами країни менше чотирьох років та мають дійсні українські посвідчення водія), а також італійці, які проживають легально в Україні, зможуть обміняти свої національні водійські посвідчення на аналогічні документи країни проживання. Відомо, що така угода між країнами діє вже шостий рік.

Проте є і певні обмеження, а саме:

  • обміну не підлягають недійсні або підроблені документи;
  • громадяни, які за станом здоров’я не можуть керувати автотранспортом, не зможуть скористатися процедурою обміну прав;
  • обмін обмежується лише тими категоріями автотранспорту, які вказані в національних правах.

“Процедура обміну буде займати певний час, оскільки для з’ясування дійсності документів буде проводитися спеціальна перевірка. При видачі нового італійського водійського посвідчення, українське буде вилучатися. Відповідно, італійці будуть здавати національний документ при отриманні українського”, – наголосив Аваков.

 

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *