Український форум бізнесу: вперше підприємці зі всієї України консолідувалися, щоб вивести країну з кризи

За підтримки Торгово-промислової палати України в НСК “Олімпійському” відбувся Український форум бізнесу, який зібрав близько тисячі підприємців зі всієї країни, громадських діячів, представників влади та ЗМІ.

18 березня 2016 року в НСК “Олімпійському” пройшов Український форум бізнесу. Ініціаторами заходу виступили: Торгово-промислова палата України, Антикризова рада громадських організацій України, Український союз промисловців і підприємців, Рада підприємців при Кабінеті Міністрів України, об’єднання “Українська бізнес ініціатива”, Федерація роботодавців України та Громадянська платформа “Нова країна”.

За словами організаторів Форуму, захід було проведено з метою подолання глибокої соціально-економічної кризи, стимулювання розвитку економіки та налагодження прямого діалогу з вищим керівництвом держави для того, щоб зупинити подальшу стагнацію вітчизняної економіки та покращити якість життя українського суспільства.

Під час Форуму підприємці, експерти та члени громадських організацій обговорили різні пропозиції щодо впровадження невідкладних кризових заходів, формування в державі стратегії сталого економічного розвитку та її подальшого виконання, а також розглянули соціально-економічну ситуацію у країні в цілому. Зокрема, було обговорено питання безпеки підприємництва, захисту прав власності, стимулювання притоку інвестицій в Україну, проблеми фіскальної та податкової політики. Було також обговорено питання щодо підтримки експорту.

Ми повинні чітко розуміти, що Європейський Союз стає для нас важливим економічним партнером, але у той самий час ЄС чекає від нас не тільки сировини, а й чіткої експортної політики. У кожній країні підтримка експорту – це завдання влади. Тому і в Україні кожен бізнесмен має відчувати та розуміти, у чому полягає модель підтримки експорту державою”, – сказав під час свого виступу президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков.

На основі пропозицій представників ділової спільноти на Форумі було підготовлено план невідкладних заходів із подолання соціально-економічної кризи та підготовки стратегії подальшого розвитку країни, який буде запропоновано Президенту України, Верховній Раді та Кабінету Міністрів України. На думку учасників заходу, цей план має стати основою програми діяльності уряду на 2016-2017 роки.

Українські підприємці заявили, що бізнес бере на себе відповідальність за економічне зростання країни, але влада повинна забезпечити умови цього зростання.

Сьогодні представники бізнесу, як ніхто інші, мають професійність і право диктувати чиновникам найвищого рівня, як правильно будувати Україну. У той час, коли чиновники роблять фатальні помилки, бізнес ці помилки намагається виправити і зберегти валовий внутрійшній продукт країни. Я сподіваюсь, що цей бізнес-форум є дуже потужним стартом впливу громадянського суспільства, підприємців та їх асоціацій на владу усіх рівнів і очікую від цього серйозних результатів”, – заявила під час брифінгу лідер фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко.

За результатами проведеного Форуму буде утворена Стратегічна Рада, головним завданням якої буде доведення до української влади спільної позиції українського бізнесу. За словами організаторів, цей орган буде здійснювати експертний та громадянський контроль за діями влади на відповідність інтересам розвитку національного товаровиробника, інтеграції країни в європейський економічний простір тощо.

Ми спостерігаємо унікальне явище: вперше за 25 років український бізнес зібрався, щоб консолідуватись, виробити спільну позицію та створити такий інструмент як Стратегічна Рада, яка стане платформою для взаємодії бізнесу з органами влади у процесі боротьби з тими викликами, які сьогодні стоять перед країною. Сьогодні бізнес-спільнота показала приклад того, як правильно вести діалог між собою і з державою з точки зору відстоювання інтересів нашої країни”, – наголосив Геннадій Чижиков.[huge_it_slider id=”13″]

 

 

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *