Змінено порядок підвищення кваліфікації адвокатів

Рада адвокатів України рішенням № 67 від 26 лютого 2016 року внесла  зміни до Порядку підвищення кваліфікації адвокатів України. Про це пише ЮрЛига.

Встановлено, що обов’язок щодо підвищення кваліфікації не поширюється на адвокатів, право на заняття адвокатською діяльністю яких призупинено. У разі відновлення адвокатської діяльності, право на заняття якої було зупинено на рік і більше, адвокат проходить спеціальні курси підвищення кваліфікації за програмою і в порядку, розробленими Вищою школою адвокатури НААУ. Ці курси слід пройти протягом 6 місяців з моменту відновлення.

Крім того, з переліку видів підвищення кваліфікації адвокатів виключений пункт про участь в конференціях, семінарах, круглих столах, тренінгах та інших заходах, організованих або проводяться Координаційним центром з надання правової допомоги або центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Також, окрім шкіл адвокатської майстерності при регіональних радах адвокатів підвищувати кваліфікацію можна в школах, створених Вищою школою адвокатури НААУ. Також кваліфікація підвищується в центрах підвищення кваліфікації при Вищій школі адвокатури НААУ.

У новій редакції Порядку викладено додаток, яким регламентується  діяльність, котра зараховується як підвищення кваліфікації адвокатів, і кількість залікових балів.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *