Роботодавців хочуть зобов’язати працевлаштовувати учасників АТО

Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує прийняти за основу законопроект № 2095а “Про внесення змін до Закону України “Про зайнятість населення” (щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштування учасників бойових дій)”. Про це повідомляє офіційний портал Верховної Ради.

Відповідно до законопроекту, додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню будуть поширюватися на учасників бойових дій, в тому числі встановлюється обов’язок підприємств, установ і організацій з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановлювати квоту в розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік для працевлаштування категорій громадян , передбачених ч.1 ст.14 Закону про зайнятість, в тому числі учасників бойових дій.

Метою законопроекту є надання додаткових гарантій у працевлаштуванні громадянам, які брали участь у проведенні антитерористичної операції, отримали статус учасника бойових дій і були звільнені з військової служби.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *