У парламенті запропонували шляхи боротьби з рейдерством

У Верховній Раді зареєстровано законопроект  №4216 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії протиправному поглинанню та захопленню господарських товариств”, який передбачає внесення змін до деяких законів щодо боротьби з рейдерством, передає Закон і Бізнес.

Відомо, що запропоновано визначити в Цивільному кодексі, що справжність підпису на заяві про вихід із товариства підлягає нотаріальному посвідченню.

Окрім цього, планується встановити, що правочини щодо передання учасником товариства своєї частки іншій або третій особі вчиняються в письмовій формі і також підлягають нотаріальному посвідченню. Такі ж зміни вноситимуть до закону “Про господарські товариства”.

Законопроектом також пропонується внести зміни до закону “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань”, а саме визначити, що для держреєстрації змін до відомостей про юрособу, які містяться в єдиному реєстрі, включаючи зміни до установчих документів, потрібно подавати заяву фізособи про вихід зі складу засновників (учасників), справжність підпису на якій нотаріально посвідчена.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *