В Україні запустили реєстр національних публічних діячів

В Україні запустили відкритий Реєстр національних публічних діячів – pep.org.ua, мета якого протидіяти відмиванню коштів з держави через міжнародні та українські банки. Ініціатором впровадження такого сервісу став Центр протидії корупції. Про це пише портал Українське право. 

Відомо, що у Реєстрі розміщено інформацію про так званих публічних діячів, їхні зв’язки з іншими публічними діячами, установами та родичами, яких банки вважають клієнтами з підвищеним ризиком, згідно з українським законодавством.

На сьогоднішній день в реєстрі зібрано документально підтверджені дані про 6000 держслужбовців, які за українським законодавством є публічними діячами, 4500 пов’язаних з ними осіб, та 2400 державних компаній, керівники яких також є публічними діячами.

Зазначається, що такий сервіс допоможе не тільки українським, а й  іноземним фінансованим установам ідентифікувати серед своїх клієнтів таких публічних діячів – найвище керівництво держави, суддів, прокурорів, військових, керівників політичних партій, народних депутатів, що знижуватиме ризик надання банківських послуг високопосадовцям та їхнім родичам, які використовують міжнародну банківську систему для відмивання грошей.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *