Для українських студентів почав функціонувати портал про навчання у країнах ЄС та НАТО

В Україні розпочав свою роботу новий навчально-правовий проект – eepro.info, який сприятиме підвищенню мобільності студентської молоді в рамках європейського і євроатлантичного простору. Про це пише освітній портал Педагогічна преса.

Відомо, що цей інформаційний ресурс складається з освітньої і правової частин. Портал створено за сприяння Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

На думку координатора проектів Посольства Естонії в Україні Анастасії Михайлової, eepro.info надасть можливість користувачам отримати повну інформацію про освіту за кордоном, допоможе українським студентів дізнатися про Європу і світ. На сайті розміщено все про стипендії, гранти, конференції за кордоном. Портал також надає правову допомогу з основних питань, що стосуються прав і обов’язків української молоді як у межах України, так і за кордоном.

Портал дасть змогу абітурієнтам, студентам, науковцям значно зекономити свій час. Адже раніше, щоб знайти цікаву навчальну програму, молодій людині необхідно було передивитися з десяток сайтів, витратити декілька годин”, – зазначив автор проекту, секретар групи міжпарламентських зв’язків між Україною та Естонією Михайло Колібабчук.

Крім того, радник міністра освіти і науки України Сергій Пархоменко зазначив, що українська держава зацікавлена у тому, щоб молодь отримувала європейську освіту, а після завершення поверталася до України та вкладала весь свій професійний хист у розбудову країни.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *